Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha celebrat una jornada del bestiari català amb colles d’arreu de Catalunya

En motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, l’agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya va celebrar dissabte a Vilafranca una jornada amb diferents colles del bestiari català.

La jornada tenia l’objectiu d’apropar el món del bestiari al públic i per això es va fer una plantada de bestiari a la plaça dels Boters de Vilafranca. Es van fer un seguit d’activitats i tallers per als infants i tothom tenia l’oportunitat de carregar i ballar amb la bèstia que desitgés.

En total van participar 13 figures de bestiari, les quals es divideixen en 8 d’infantils: l’Aligueta i el Drac Petit de Vilafranca, el Drac Sofre de Badalona, els Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta de Badalona, i els Dracs Infantils Xerric i Bufarot d’Igualada. I també 5 bèsties d’adults: el Drac de l’Agrupació, la Fura de la Vegueria del Penedès, el Drac i l’Àliga de Vilafranca i el Basilisc de Reus. L’acte de cloenda va ser una xerrada informativa sobre com realitzar revetlles amb protecció, a càrrec de membres de protecció civil i de Creu Roja. El regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort explicava que aquest tipus d’iniciatives a Vilafranca tenen una bona rebuda i que s’haurien de celebrar cada any.

Aprofitant la trobada, es va anunciar que enguany el Ball de l’Àliga de Vilafranca celebra el 90è aniversari. És per això que el grup bestiari organitzarà el proper 15 d’octubre una mostra d’Àligues centenàries de tot el país amb una cercavila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: