Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds volen estrenar la torre de 9 amb folre i manilles dissabte a Sant Quintí

A partir d’aquest divendres i fins diumenge Sant Quintí de Mediona acollirà una nova edició de la trobada folklòrica, que enguany també comptarà amb la participació dels Castellers de Vilafranca.

Els Castellers de Vilafranca ja han fet pública al seva intenció d’estrenar el seu primer castell de gamma extra d’aquesta temporada.
El Campus, com explica l’alcalde de Sant Quintí, Pol Pagès, vol ser un homenatge a Joan Amades, el folklorista més important de la cultura popular catalana.
Les activitats començaran divendres a la tarda amb jocs tradicionals i contes. El plat fort serà dissabte amb la diada castellera dels Castellers de Vilafranca i els Castellers de Berga. Els Verds estan assajant per fer una actuació potent, amb 3 castells de 9. El cap de colla dels Castellers de Vilafranca Toni Bach explicava que també és un homenatge per l’antic cap de colla Pere Almirall que residia a Sant Quintí, un territori amb una gran cultura folklòrica. Així, els quintinencs i penedesencs que s’hi acostin podran gaudir de castells de gamma extra com la torre de 9 amb folre i manilles, a més del 3 i el 4 de 9 folrats, i el pilar de set amb folre. Per a fer-ho possible, els Verds demanen la màxima implicació de la colla als assaigs d’aquesta setmana.
A les 8 del vespre de dissabte començarà la Quintinada, un esdeveniment que aglutina 3 àmbits de la cultura popular: el folklore, la gastronomia i la música. Primer hi haurà una cercavila i després es farà el tast de diferents plats del receptari de la Cuina Amades, confeccionat per la Fundació Alícia, en el qual apareixen recopilades les receptes tradicionals de la zona de Sant Quintí i del Penedès. A les 10 de la nit es farà un concert de música folk amb el grup tradicional Cul de sac. Diumenge la jornada es clourà amb un taller de glosa a càrrec d’experts de l’Associació Cor de Carxofa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: