Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Santa Margarida i els Monjos aprova el nou Pla Local de Joventut

Santa Margarida i els Monjos aprova el nou Pla Local de Joventut

El plenari de l’Ajuntament dels Monjos ha aprovat aquesta setmana el nou pla de joventut del municipi. Hereu de l’anterior pla, ha estat redactat per l’equip tècnic del Servei de Joventut.

Ha de servir per ajudar a conèixer allò sobre el què es vol intervenir, decidir les necessitats més prioritàries i desenvolupar les actuacions que donaran resposta a les necessitats de les persones joves.
El document estableix el treball de quatre eixos prioritaris en matèria de joventut que s’han de desenvolupar en els propers quatre anys: la millora de la transició de l’escola al treball; la integració de les persones joves a través de l’ocupabilitat; la participació juvenil com a forma de cohesió social i la promoció d’hàbits saludables en les persones joves.
El Pla Local de Joventut va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció d’ERC.
A la sessió plenària es van aprovar també les bases per la socialització i reutilització de llibres escolars pel proper curs, amb els vots a favor del PSC i CIU i l’abstenció d’ERC i PA-CUP.
Pel que fa a les propostes de resolució, el grup d’ERC va presentar–ne tres, que finalment no van ser aprovades. En l’apartat de mocions el ple va aprovar per unanimitat una moció del PSC per a la creació d’una llei d’aprofitament alimentari, i quatre d’ERC per a la promoció i consum d’energies netes i la consolidació de la sobirania energètica local; pel suport institucional al Dia de l’Associacionisme Cultural; per a la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya contra els atacs a les lleis catalanes i per a l’adopció de l’Ajuntament del salari mínim de 1.000 euros.
Una altra de les mocions d’ERC, que feia referència al procediment de regularització cadastral, va ser aprovada amb un text alternatiu del PSC, que va presentar un vot particular per esmenar alguns dels punts del redactat. El nou text proposat va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el d’ERC.
Finalment, des del grup de PA-CUP es va presentar una moció en suport de la sobirania del Parlament de Catalunya en matèria d’habitatge i pobresa energètica, que va ser aprovada per unanimitat, i una altra per estudiar d’incloure una taxa pels caixers automàtics. Aquesta darrera proposta va ser aprovada per tots els grups, excepte el vot contrari de CIU.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: