Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Pujol’, de Jordi Casanovas, plantejarà una reflexió sobre el personatge i la societat

El dramaturg i director vilafranquí Jordi Casanovas ja feia temps que treballava sobre la figura de Jordi Pujol.

Casanovas es troba ara en la fase de preproducció del que serà un drama èpic i polític, en clau biogràfica, centrat en la figura de l’expresident de la Generalitat. L’espectacle repassa la vida de Jordi Pujol a través de diverses persones clau en la trajectòria del personatge. L’obra té prevista l’estrena el dia de Sant Jordi del 2017 al Teatre Atrium de Viladecans i, just la setmana següent, iniciaria exhibició al Teatre Tívoli de Barcelona. Casanovas vol aprofundir sobre el que porta una persona a no aplicar a la seva vida allò que ha predicat públicament perquè tots plegats fem una reflexió sobre la figura de Pujol, però també sobre la nostra societat i nosaltres mateixos.

David Bagés serà l’encarregat d’interpretar Pujol, acompanyat de Manel Barceló, Marta Angelat, Lluïsa Castell, Anna Ycobalzeta, David Vert, Georgina Latre, Àurea Màrquez i Manuel Veiga, entre d’altres. D’aquesta manera, Casanovas comptarà amb bona part del repartiment que va protagonitzar ‘Vilafranca. Un dinar de festa major’, amb el qui hi ha hagut molt bona sintonia.

L’obra segueix la línia de treball que Casanovas ja va començar amb ‘Pàtria’, amb elements reals que s’entrellacen amb escenes de ficció. ‘Pujol’ es planteja com un gran espectacle amb un ritme cinematogràfic i una posada en escena amb suport audiovisual.

Enguany, Casanovas encara un dels anys més prolífics de la seva carrera, amb representacions de set dels seus treballs arreu del món, en ciutats com Washington DC, on estrenarà un text sobre Cervantes, Nova York, Roma, Ciutat de Mèxic, Buenos Aires o Madrid (‘Idiota’, ‘Un hombre con gafas de pasta’).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: