Dimarts, 25 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pressions de la CUP acaben amb la coronació de la Reina del Cava

Durant el ple municipal del mes de maig, l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, ha confirmat que l’acte de la Reina del Cava no se celebrarà aquest any.

En un comunicat la CUP de Sant Sadurní recorden que fa un any que treballaven per a eliminar aquest acte masclista que suposa una vulneració del respecte i els drets de les dones.

La declaració de l’alcaldessa es va fer per sorpresa durant una de les intervencions de Rosell durant el ple municipal de maig. L’alcaldessa ho va afirmar en resposta al regidor de la CUP, Jordi Pujol, que va acusar al govern municipal de donar suport a mocions per a lluitar contra la violència patriarcal, però no fer res davant de la celebració masclista que suposa la Reina del Cava.

Durant el ple del passat juliol, la CUP va presentar una moció en contra d’aquest acte. En aquella ocasió PSC, ERC, PP i CiU hi van votar en contra. El seu principal argument va ser el ressò que aquesta festa donava al municipi.

Després de mesos de feina i amb l’entrada del nou any, la CUP de Sant Sadurní va aconseguir que el 2016 es declarés “Any contra la violència masclista” a Sant Sadurní. Així doncs, l’eliminació d’aquest acte organitzat per la Confraria del Cava, era un dels pals de paller per a acabar amb els exemples patriarcals i de vexació contra les dones que viu la nostra societat. Un dels actes que tenen lloc a la vila durant la Setmana del Cava és la coronació de la Reina del Cava. A principis d’octubre i coincidint amb el Cavatast, es corona a una dona amb aquest títol.

Aquesta persona, que es passejada per tot el poble i coronada al balcó de la plaça de l’Ajuntament, no s’escull pels seus mèrits professionals sinó per l’estètica.

En els darrers 20 anys, 14 reines han estat models o presentadores de televisió. La CUP creu que la pressió estètica és violència de gènere i que la coronació de la Reina del Cava suposava institucionalitzar el patriarcat.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: