Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV estrena un nou programa que repassa els 100 anys d’història del jazz a Vilafranca

El programa s’inicia amb un capítol dedicat a parlar dels orígens de la música moderna a la vila.

Enguany el Jazz Club Vilafranca celebra el desè aniversari, i també aquest estiu se celebrarà la desena edició del Vijazz. Al voltant d’aquestes efemèrides Penedès TV,  junt amb el Vinseum i el Jazz Club ja fa mesos van marcar-se l’objectiu de recuperar la història dels orígens del jazz a la vila, i finalment la productora TN Produccions s’ha encarregat de la realització dels 10 capítols que es començaran a emetre a partir d’aquest diumenge.

Vilafranca ha tingut una cultura de jazz des de fa molts anys. Per exemple va disposar d’un dels primers i més antics clubs de jazz de Catalunya, que va sobreviure fins l’any 1938. I just acabada la guerra ben aviat es van recuperar les sessions de jazz amb concerts d’orquestra, com el que es va viure l’any 1942 al Casal amb l’Evaristo.

El programa s’inicia amb un capítol dedicat a parlar dels orígens de la música moderna a la vila, situats a les primeries del segle XX, amb els pioners del jazz. Cada setmana s’analitzarà una dècada. El segon capítol explica l’arribada del jazz a Vilafranca el 1920 i posteriorment altres capítols tractaran sobre el hot Club jazz, les orquestres de ball o l’època dels jazz clubs.

Els guions han anat a càrrec del musicòleg Joan Cuscó i la documentació ha comptat amb la participació de més de trenta persones i diverses entitats.

El programa “Històries del Jazz a Vilafranca del Penedès” s’estrena aquest diumenge a les set de la tarda, i també es podrà veure els diumenges a les onze de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: