Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mor el Doctor Amadeu Francesch, recuperador de la raça de gallines penedesenca

Vinculat a la Fira del Gall de Vilafranca des de la seva recuperació a final dels anys 80, no va faltar mai a la cita, darrerament com a president del Jurat del Concurs de Raça Penedesenca.

En un comunicat  l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca expliquen que el dimecres de la setmana passada ens deixava el genetista i recuperador, entre altres, de la raça de gallines penedesenca, que a principis dels anys 90 del segle passat en va fixar els patrons genètics de les seves quatre varietats pures, aperdiuada, barrada, blat i negra, com també va establir el perfil de la Negra Millorada, el conegut Gall del Penedès.

De fet, l’estudi genètic de la raça de gallines penedesenca va ser la tesi doctoral en Biologia Genètica del Dr. Amadeu Francesch i des del seu càrrec de director del Subprograma de Genètica Avícola al centre de Mas Bover de l’IRTA-Institut de Recerca Tecnoalimentària de la Generalitat, va vetllar pel compliment i millora dels procediments de criança i establiment dels codis de control genètic de la raça.

Una de les darreres aportacions d’Amadeu Francesch va ser la incorporació del granet de raïm a la dieta de la gallina Penedesenca, fet que va ser determinant per a l’obtenció de la Indicació Geogràfica Protegida que des de fa uns mesos gaudeix la Raça.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: