Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Martí Ribas acosta el mite del laberint i el minotaure al Claustre de Sant Francesc

“La biblioteca al laberint” és el títol de la proposta visual i literària que fins al 7 d’agost es podrà veure a la Sala fosca del claustre de Sant Francesc.

La instal·lació consisteix en quatre obres fotogràfiques de gran format que van acompanyats de textos i imatges de les Cretenses, saga de llegendes mitològiques basades amb la figura mítica del Minotaure. El títol de les quatre obres és: “En un racó de la biblioteca infinita”; “A les portes de l’Olimp”; “Querubí sorprès per la por a volar” i “L’expectació del laberint”.
Tot i que les obres ja les havia fet Ribas per un encàrrec anterior, el concepte amb què s’exposen a Vilafranca i el seu format és el primer cop que es podrà veure. Es tracta de les quatre obres, però reproduïdes en diferents formats i amb el lligam literari del laberint de Creta i el minotaure.
Martí Ribas explica que aquesta temàtica ha estat molt tractada en la literatura, i que entre les diferents aproximacions que s’han fet ell es queda amb les de Borges.
Pel que fa a l’exposició, considera que es tracta que tothom què si acosti en pugui treure el seu missatge particular i les seves sensacions. Considera que el laberint és una metàfora davant la incapacitat d’entendre les coses del món.
Aquesta proposta expositiva s’emmarca dins els actes que acull el cicle Paraules al Claustre i +. La inauguració va anar a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Meritxell Montserrat.
L’horari de visita de la instal·lació és de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 del matí a 2 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: