Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’impacte econòmic de les fires de maig es calcula en més de 2 milions d’euros

Segons l’estudi elaborat per l’empresa vilafranquina The Whatsons, l’impacte econòmic que han generat les fires de maig 2016 se situa per sobre dels dos milions d’euros, concretament 2.001.307.

Hi ha un retorn de prop de 12 euros per euro invertit en l’esdeveniment i l’impacte sobre la ocupació es tradueix, segons aquestes dades, en 23 llocs de treball.

La memòria executiva de les fires de maig ha estat presentada aquest matí pel regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort i l’alcalde Pere Regull. L’alcalde destaca que les fires segueixen sent útils per Vilafranca i la comarca.

 

Els responsables municipals fan un balanç positiu de l’afluència de visitants. Han estat 55.196 en els tres dies: un 57% de Vilafranca, 23% de la comarca, un 15% de les altres comarques del Gran Penedès i un 5% de la resta. En general, puja el nombre de visitants de fora de Vilafranca i l’Alt Penedès.

Respecte els canvis aplicats en relació a l’edició anterior de les fires, el més probable és que es mantingui el pregó el divendres enlloc del dimecres i s’està pensant en independitzar la Fira de la Cuina de l’entorn de les fires per convertir-la en un esdeveniment amb entitat pròpia. El que s’ha de valorar és el pavelló del comerç. Tot i el canvi de distribució, els organitzadors no acaben d’estar satisfets amb com ha funcionat, malgrat que han comptabilitzat els visitants i 32.000 de les 55.000 persones que van anar a les fires, van entrar al pavelló de comerç i serveis.

Altres dades rellevants són les 3.680 degustacions de vi, els 256 menús de fires servits, els 652 assistents a les jornades professionals o els 335 participants a les activitats de la Fira de la Cuina del Vi. D’altra banda, a les fires es van vendre 142 vehicles, un 22% més que l’any anterior.

La despesa total de les fires de maig, personal inclòs, és de 178.000 euros, segons el servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: