Dijous, 6 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Celíacs presenta als restauradors del Penedès propostes per cuinar sense gluten

La sessió, a la seu del Gremi Comarcal d’Hosteleria, va servir per explicar que és la celiaquia, com es pot treballar per fer menús sense gluten tenint presents uns conceptes bàsics.

La sessió es va organitzar a la seu del Gremi Comarcal d’Hosteleria i Turisme de l’Alt Penedès, i va comptar amb la participació de responsables de l’Associació de Celíacs de Catalunya amb la idea de facilitar als participants eines per incloure a les seves cartes i menús plats aptes per a celíacs.
Helena Mora, del departament tècnic de l’Associació de Celíacs de Catalunya, comentava que la intenció principal és sensibilitzar i mirar de conscienciar als restauradors per mirar d’incrementar el nombre d’establiments que ofereixen plats o menús adaptats a les necessitats d’aquest col·lectiu. A nivell de Catalunya estaríem parlant només d’un 2-3% de restaurants que donarien un servei apte per a persones que han de seguir una dieta estricte sense gluten. Mora explicava que primer volien donar a conèixer aquesta malaltia, però també trencar amb alguns tòpics.
Des de l’Associació consideren que cal encara fer molta pedagogia, i sobre tot també deixar clar que els establiments que prenguin el compromís d’oferir plats aptes per a celíacs ho han de fer al 100% i amb totes les garanties.
Mora remarca que en el fons és força senzill i ho poden assumir tot tipus de cuines, tant grans com petites.
Una de les principals qüestions a vetllar són els aliments processats, que poden acabar portant gluten tot i que sembli en principi que haurien d’estar-ne exempts. També, insistia Mora, tenint clar que no es tracta només de pa, sinó que algunes salses, embotits o altres aliments poden contenir gluten ja que sovint s’usa com a element per donar consistència als aliments, i també elasticitat a la massa de farina així com la consistència elàstica i esponjosa al pa i masses enfornades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: