Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca incorpora aquest estiu 4 nous pisos a la borsa d’habitatge social

Durant la rehabilitació de pisos com el que recentment s’ha acabat a la Plaça Fèlix Mestre, s’ocupen persones que no tenen feina i el pis es destina posteriorment a lloguer social.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull i el regidor d’Habitatge Josep M. Martí han visitat el darrer dels pisos rehabilitats, a la plaça Fèlix Mestre, tot destacant que el programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitats socials és un dels programes municipals més complets. L’Ajuntament es fa càrrec de la rehabilitació del pis, que ha cedit en aquest cas un propietari particular. Durant la rehabilitació s’ocupen persones que no tenen feina i el pis es destina posteriorment a lloguer social. Mentre dura la concessió, més o menys anys segons l’envergadura de les obres, l’Ajuntament es fa càrrec del manteniment i, acabat el termini, el pis torna rehabilitat a disposició del propietari. Actualment, la borsa d’habitatges de lloguer social de l’Ajuntament de Vilafranca inclou més de 90 pisos. Aquest estiu estan acabant la rehabilitació de 4 habitatges que s’incorporaran a la borsa, tres dels quals al barri de Sant Julià, i per aquest any 2016 està prevista la rehabilitació d’entre 3 i 5 pisos més. Igualment, continuen les obres de construcció d’11 habitatges socials a la Casa Feliu de la rambla de Sant Francesc i 12 pisos per a gent gran a l’antic solar del cinema Victòria, al passatge Alcover.

 

A aquestes accions se sumen les negociacions de l’ajuntament amb els bancs propietaris de pisos buits, que continuen, tot i que l’alcalde diu que són complicades.

 

Segons l’alcalde, l’oferta d’habitatge social està cobrint pràcticament la demanda d’aquells casos més urgents però cal “evitar l’efecte crida” perquè no seria assumible per a la ciutat.

En el cas de l’habitatge recentment rehabilitat a la Plaça Fèlix Mestre, el seu propietari Josep Vives cedirà el pis durant 10 anys per a lloguer social.

 

Pel que fa a la rehabilitació dels habitatges que s’està fent actualment, en el cas de la Casa Feliu suposa una reforma estructural i la resta són actuacions més suaus. En totes les reformes però, es fa una intervenció per garantir l’habitabilitat i millorar sensiblement l’eficiència energètica dels habitatges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: