Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Sadurní i els ADF treballen temes de medi ambient amb centres educatius

L’Ajuntament de Sant Sadurní i els ADF treballen temes de medi ambient amb centres educatius

Aquest dilluns el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, l’ADF i alumnes d’ESO de l’Escola Vedruna El Carme han dut a terme una acció mediambiental englobada en el projecte ‘Custòdia del territori”.

Sota el lema ‘Col·laborem amb tu per tenir cura del nostre entorn’ el projecte elabora i executa estratègies i tècniques destinades a preservar els valors naturals, culturals i paisatgístics del territori.
L’ADF hi va prendre part per mitjà de dos voluntaris fent tasques de neteja i recuperació de la font i la bassa de Cal Mota amb alumnes de 2n d’ESO d’El Carme, que ja tenien apadrinada aquesta font: recollida de deixalles, poda en alçada dels arbres del voltant de la bassa, neteja de canyes i herbes, disseny i col·locació de cartells explicatius, preparació de la zona per plantar 2 roures i construcció d’uns graons de terra en el camí de la font. L’ ADF va proporcionar les eines necessàries i la logística de material i vehicles.
Per la seva banda els alumnes de 1r d’ESO, acompanyats per una educadora ambiental de l’Ajuntament, van apadrinar la bassa d’amfibis i van netejar-ne l’entorn d’herbes i deixalles. Els de tercer d’ESO van apadrinar un tram del Camí del Riu, entre el pont de l’estació i Can Mas de la Riera. En van desbrossar un tram i van aprendre a construir un mur de canyes.
I la setmana passada uns 150 alumnes de primer d’ESO de l’Intermunicipal van visitar la deixalleria i la nova caldera de biomassa, per treballar la sostenibilitat i les energies renovables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: