Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Jovestiu arriba als 10 anys ampliant el nombre d’activitats i places disponibles

Es tracta d’un programa estiuenc d’activitats d’oci actiu i participatiu per als i les joves que es desenvolupa durant el mes de juliol a Vilafranca.

La finalitat és oferir un ventall de possibilitats formatives, culturals, i de lleure, entre altres, per als joves de la Vila de 13 a 30 anys.
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, va presentar el Jovestiu com un espai de cultura, oci alternatiu, aprenentatge i creixement personal destinat als joves.
Tenint present que l’any passat les places es van omplir, i que enguany s’arriba a la desena edició, s’ha fet un esforç important incrementant les places disponibles. S’ha passat de 350 a 624.
Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web del Servei d’Informació i Assessorament per a Joves, www.siaj.net, des d’on es pot accedir al formulari d’inscripció on-line i també es pot descarregar tota la documentació necessària per al procediment d’inscripció i pagament.
El regidor de Joventut explicava que des de l’Ajuntament s’ha procurat que les activitats siguin el més econòmiques possible per tal que ningú es pugui sentir exclòs. Així es passa de 4 activitats gratuïtes al 2015 a 10 enguany i els preus de la resta estan entre els 5 i els 30 euros. L’Ajuntament subvenciona entre el 60 i el 70% del cost.
Les inscripcions s’acabaran el dia 23 de juny, a les 2 del migdia. Si hi ha més inscripcions que places hi haurà una llista d’espera.
Les propostes d’activitats donen resposta a les necessitats i els interessos detectats en el col·lectiu de joves i compten amb la implicació i la col·laboració en la dinamització i la docència d’activitats per part de diferents joves i entitats juvenils de la vila, compartida amb professionals de l’àmbit.
El Jovestiu compta amb dues programacions diferenciades per franges d’edat: adolescents de 13 a 17 anys i joves de 18 a 30 anys. Les activitats s’estructuren en tres àmbits diferents. “Forma’t!” serien activitats formatives de diferents continguts temàtics per donar gust i color a l’estiu, i treure-li suc al teu temps lliure. També s’hi inclouen monogràfics amb formacions d’una sola sessió. “Mou-te!” són activitats lúdiques i esportives, en les quals la diversió està assegurada. I finalment hi ha activitats obertes de tot tipus i per a diverses edats.
El regidor de Joventut explicava que en les nou edicions anteriors del Jovestiu hi ha passat uns 3.000 joves i el repte d’enguany és tornar a omplir l’ampli ventall d’activitats programat.
Les xarxes socials, un any més seran el canal de comunicació principal per arribar a tothom de manera més directa i pròxima, amb l’objectiu de facilitar encara més la bidireccionalitat i interacció amb el jovent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: