Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les herbes remeieres prenen el seu protagonisme aquest diumenge als Monjos amb el Remeiart

Les herbes remeieres prenen el seu protagonisme aquest diumenge als Monjos amb el Remeiart

Organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, es durà a terme al Castell de Penyafort entre les 10 del matí i les 9 del vespre aquest diumenge, i està dedicat a les herbes remeieres.

La mostra compta amb la participació de més de 40 parades que oferiran productes de venda relacionats amb les herbes, la cosmètica, l’alimentació o l’artesania feta amb herbes.
Al programa de la Fira hi figuren també més de 30 activitats per fer durant tot el dia amb caminades, rutes guiades de descoberta de flora, tallers de cuina natural amb plantes silvestres, tallers de cosmètica o xerrades de tot tipus relacionades amb les herbes.
El Remeiart, com cada any, compta amb una àmplia oferta dedicada a la canalla amb un espai de 800 metres quadrats amb jocs sobre natura i herbes i una variada oferta d’activitats de tallers infantils durant tota la jornada per a realitzar manualitats amb herbes, escoltar contes i històries tradicionals o elaborar ambientadors naturals o preparats amb herbes.
Amb motiu de la celebració del Remeiart, l’accés al Castell de Penyafort s’haurà de fer a peu, però s’habilitarà un trenet gratuït per transportar els visitants cap al Castell amb sortida des de davant l’aparcament de la fàbrica d’Ondunova, situada al peu del Castell. Com cada any, també s’habilitarà un autocar que sortirà des de la plaça de l’església dels Monjos i anirà fins al peu del castell, durant tota la jornada. El Bus tindrà parades a l’eix cívic, per recollir els visitants que vinguin amb tren de rodalies i al carrer de la Via Augusta de la Ràpita.
Totes les activitats de la Fira Remeiart estan adherides al programa ‘Benvinguts a Pagès’, que impulsen la Generalitat i la Fundació Alícia amb la col·laboració de les Diputacions. El programa amb totes les activitats del Remeiart es pot consultar al web www.remeiart.cat
El dia abans de la celebració de la Fira, el 18 de juny, es farà la segona edició de l’Herbes Campus, una aposta de formació inclosa en la programació dels Campus d’estiu avalats pel Departament de Cultura de la Generalitat i que ofereix una àmplia oferta de tallers i activitats relacionades amb les herbes remeieres.
L’Herbes Campus inclourà enguany xerrades sobre Etnobotànica, propietats, cultiu i formes de preparació de plantes nutritives i poc conegudes, elaboracions de sabó líquid o tallers d’elaboració de vermuts o d’herbes de Sant Joan, entre altres.
Les inscripcions per assistir a les xerrades de l’Herbes Campus es poden fer a través del web www.remeiart.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: