Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Futureco Bioscience instal·larà la seva seu central a l’edifici de Telefònica de La Granada

L’empresa agrobiotecnològica compra per 800.000 euros el Centre de Transmissió per Satèl·lit dels Jocs Olímpics del 92. L’Ajuntament de La Granada destinarà els ingressos a un centre de dia per a la gent gran i a la construcció d’un pavelló esportiu.

Futureco Bioscience ha signat la compra dels terrenys de Telefònica al municipi de La Granada, un espai que forma part del patrimoni històric industrial català, des del qual es van retransmetre per satèl·lit els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, i que 25 anys després albergarà  la seu central de l’empresa agrobiotecnològica. De l’operació, el consistori granadenc percebrà uns 800.000 euros que es destinaran, principalment, “a la creació d’un centre de dia i a la construcció d’un pavelló esportiu”, tal i com ha explicat l’alcalde Diego Díez de los Ríos.

 

Futureco Bioscience és una empresa agrobiotecnològica dedicada a la recerca, desenvolupament, fabricació i comercialització a nivell global de productes eficaços per a la protecció i nutrició de cultius agrícoles respectuosos amb el medi ambient. La companyia fabrica i comercialitza productes per protegir i millorar la salut i productivitat dels cultius agrícoles amb un mínim impacte ambiental, preservant la bona salut i l’equilibri dels substrats i l’entorn en què es conreen.

 

Després d’un concurs per a la concessió i més de 18 mesos de negociació, s’ha formalitzat la compra a l’Ajuntament de La Granada de 44.500 metres quadrats de sòl.  El total de la venda dels terrenys se situa al voltant dels 850.000 euros, però quasi 50.000 d’aquests aniran destinats directament a la construcció d’una rotonda a la intersecció de la carrerada (on hi ha els esmentats terrenys) amb la carretera C-243a.

 

Amb activitat des de 1993, Futureco Bioscience es va traslladar el 2011 a una nau industrial a Olèrdola, a la mateixa comarca de l’Alt Penedès. El seu important creixement a conseqüència del desenvolupament comercial a nous països (28 actualment) i la previsió d’arribar a 50 per al 2018, així com l’aposta decidida per la investigació i desenvolupament, han fet necessari preveure nous espais per a laboratoris d’investigació, per a nous i sofisticats processos de producció i per administració.

 

L’espai de Telefònica, que fa mes d’un lustre que estava tancat i en estat de degradació, s’emplaça a un entorn protegit, i la seva remodelació i nou ús encaixa amb la missió i visió de l’economia sostenible, d’integració social i mediambiental de Futureco Bioscience, que aprofitarà l’edifici actual, incorporant millores de sostenibilitat. S’ampliarà l’espai de laboratoris, i dedicarà una bona part de les instal·lacions a aules formatives i sales de conferències i congressos, amb l’objectiu de vertebrar esdeveniments de desenvolupament i difusió de coneixement agrobiotecnològic de referència a nivell europeu.

 

Paral·lelament, es construiran els edificis industrials que permetran incorporar nous i avançats processos de fabricació i ampliar la capacitat productiva per abastir els nous mercats. Amb aquest moviment, es perpetuarà l’espai com a centre tecnològic de referència, que a finals de segle XX representava el més avançat en tecnologies de la informació i la comunicació, i al segle XXI es prepara per ser referent en agrobiotecnologia avançada i respectuosa amb el medi ambient.

 

Per a l’alcalde granadenc, Diego Díez, aquesta l’operació “permetrà la rehabilitació de tota la zona de la Telefònica, ara mateix deteriorada, reconvertint-la en un espai industrial especial, ja que l’empresa que s’hi instal·la és de les poques a la comarca amb el valor afegit de respecte al medi ambient”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: