Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa al Congrés un salari mínim de 1.000€

La mesura pretén aconseguir un país amb unes rendes més justes i que ajudin a la recuperació econòmica.

La regidora d’Olèrdola, Fina Mascaró, és la número 3 de la llista pel Senat a les eleccions del 26 de juny, i , acompanyada del regidor vilafranquí Pere Sàbat, ha exposat la feina feta al Congrés basada en la defensa del procés cap a la independència i sobretot en defensar les classes populars amb polítiques d’esquerres.

Malgrat ser una legislatura curta, ERC ha tirat endavant diverses iniciatives a favor de les classes populars, com ara la petició per derogar la llei mordassa, la llei Wert o la criminalització del dret de vaga que ha impulsat el govern del PP durant aquests quatre anys.

Una  de les propostes destacades però ha estat la presentació d’una iniciativa per augmentar fins als 1.000 euros el salari mínim.

Mascaró denuncia que l’actual Salari Mínim Interprofessional, fixat pel govern espanyol en 655€, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a Catalunya.

Pere Sàbat, apunta que presentaran  mocions als Plens municipals en aquest sentit.

El regidor republicà destaca que actualment l’ajuntament premia les empreses que actuen amb responsabilitat social i que paguen un sou superior al conveni dels treballadors, una acció positiva segons ERC i que va en la bona línia.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: