Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides vol potenciar les exportacions i augmentar la venda de vi per aquesta campanya

Actualment és la cooperativa de 1r grau més gran de Catalunya i la collita ja arriba als 25 milions de quilos anuals.

Fa unes setmanes, Vilafranca acollia la cinquena edició del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles. Durant l’acte de clausura, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret va destacar que les cooperatives ja produeixen el 50% del vi que es consumeix a Catalunya. Un d’aquests exemples és COVIDES, formada per 600 viticultors del Penedès i amb 52 anys d’història. Dels 25 milions de quilos,  gairebé un 50% són per embotellar i l’altre meitat per vendre a granel. Segons el president de Covides, Joan Marcé, el funcionament de les cooperatives aporta un valor afegit que fa que els socis confiïn en el model.

Segons Marcé, el futur de les cooperatives és esperançador perquè el model s’està posant de moda i, ara per ara, els resultats són molt positius.

D’altra banda, pel que fa a aquesta collita, tot i que encara és d’hora i cal estar pendents del temps, Marcé confia que serà bona. Només falta que el temps i també el mercat exterior acompanyin els resultats a la vinya.

Del vi que embotellen, actualment n’exporten el 65%. Ho fan a 40 països, sobretot a la Unió Europea, però també a Estats Units, Brasil, el Japó o la Xina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: