Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió Europea atorga al Gall del Penedès la Indicació Geogràfica Protegida

La Comissió Europea ha registrat, en data 14 de juny, el Gall del Penedès com a Indicació Geogràfica Protegida de la UE.

El segell de qualitat europeu es podrà utilitzar des d’ara, a la carn fresca de pollastre, de la varietat Penedesenca. Aquesta raça d’aviram, tal i com es descriu al Diari Oficial de la Unió Europea, “és de creixement lent, molt rústica, amb bona vitalitat i de tipologia corporal mediterrània”. Amb aquest reconeixement entra en funcionament el Consell Regulador i la seva presidenta en funcions és la criadora Maria Antònia Udina, que porta anys batallant per aconseguir aquest reconeixement.

Ara és l’hora de posar-se a treballar.

De fet a tot l’Estat Espanyol només hi ha dues aus amb IGP europea, el Gall Potablava del Prat i ara el gall del Penedès.

Tot i que hi ha força criadors de gall al Penedès, en aquests moments només 5 criadors tenen les condicions d’espai i criança per obtenir la IGP dels seus galls, però s’espera la incorporació de nous productors d’un gall de qualitat reconeguda.

Per criar gall del Penedès amb el segell de qualitat que li atorgarà el Consell Regulador cal tenir galliners que disposen d’accés a l’exterior durant tot l’any. La criança també es caracteritza pel fet que s’inclou gra de raïm a la dieta del gall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: