Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena de persones participen al primer maridatge d’història i vi a l’Arxiu Comarcal

Coincidint amb la setmana Internacional dels Arxius, el de l’Alt Penedès ha organitzat una activitat fora de l’habitual amb un maridatge que combina la història vitivinícola de la comarca amb un tast

Coincidint amb la setmana Internacional dels Arxius, el de l’Alt Penedès ha organitzat una activitat fora de l’habitual amb un maridatge que combina la història vitivinícola de la comarca amb el tast de vi i cava. Gairebé una trentena de persones s’agrupaven aquest dijous a la primera sessió del maridatge, mentre que l’altra meitat ho faran avui. Els tastets d’arxiu es dividien en 4 parts: la colonització de la terra des de l’any 1000 fins el segle XX, com es treballava la terra, com es fa el vi i, per últim, la comercialització en l’època moderna. Durant la visita, els assistents podien descobrir alguns documents que fan referència a aquestes etapes.

La visita s’anava intercalant amb un tast de vins i un cava. L’enòleg Pere Escudé era l’encarregat de conduir-los. Resseguint la història, primer de tot va plantejar un tast de vins negres, de les varietats carinyena i samsó, i després un xarel·lo i un rosat per acabar amb un escumós, una seqüència cronològica de com ha evolucionat la vinya al Penedès.

L’experiència es torna a repetir aquest divendres a la tarda, però ja no hi ha places disponibles. L’activitat ha tingut tant d’èxit que des de l’arxiu no descarten repetir-la en properes ocasions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: