Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre d’Interpretació de l’Aigua obrirà portes al públic local a finals d’estiu

L’equipament turístic i cultural de Torrelavit posarà en valor el paper del riu i l’aigua en el passat, present i futur al territori.

Torrelavit té una llarga història com a poble amb una indústria paperera tradicional gràcies a que el riu Bitlles, que travessa tot el municipi, servia per donar empenta als 12 molins que al segle XVIII funcionaven per bastir de paper els principals mercats nacionals i internacionals. La crisi de la indústria paperera, però, va provocar que
molts molins tanquessin portes.
Actualment, Torrelavit vol tornar a mirar al riu i per aquest motiu l’Ajuntament ha engegat la creació del Centre d’Interpretació de l’Aigua, un equipament cultural i turístic que té previst obrir les portes al públic local a finals de l’estiu. Segons l’alcalde Ramon Riera, es vol que el poble miri al riu i que aquest torni a treballar pel poble a través del turisme, l’oci i la indústria de serveis.
Durant aquest mes de juny s’està duent a terme la darrera part de la museïtzació de l’espai, així com les obres per facilitar l’accés a l’edifici, primer per el públic local i de la comarca. La inauguració oficial es preveu que sigui a la tardor i, seguidament, el Centre ja funcionarà a tot rendiment rebent visites d’arreu, gràcies a la gestió i dinamització que es durà a terme.
El Centre d’Interpretació de l’Aigua, construït al costat de l’Ajuntament, i amb una inversió de més de 300.000 euros, tindrà tres parts diferenciades. El Riu, on s’explicarà com aquest esdevé l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori. L’Aigua per treballar, fent un repàs de la indústria paperera que hi havia al municipi, així com quins són els usos del paper al llarg de la història.
I la darrera part, que servirà per posar en valor els actius turístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres. La museïtzació comptarà amb audiovisuals i fotografies, i l’espai també serà polivalent per a poder-hi fer xerrades i jornades relacionades amb l’aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: