Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el castell de gamma extra més matiner de la història

Dit i fet, els Castellers de Vilafranca van descarregar la primera torre de nou amb folre i manilles de la temporada, la 75a. completada per la colla penedesenca

 

Tretze anys feia que els Castellers de Vilafranca no actuaven a Sant Quintí de Mediona, i de sobte van convertir la petita població de l’alt Penedès en plaça de castells de nou primer i de gamma extra després, una fita que poques places poden presumir. El tercer campus Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional del Penedès va ser l’excusa per dur el gamma extra més matiner que mai s’havien plantejat els verds. L’any passat el Pla de la Seu de Tarragona va veure el primer, també la torre de nou, un quatre de juliol. Amb feina acumulada a assaig i els castells de nou bàsics ja rodant a plaça, els verds van fer un pas més.

Els Castellers de Vilafranca van obrir la diada amb el quatre de nou amb folre, que va presentar batalla durant tota l’execució. De mida oberta per baix i tancat per dalt, ens diversos moments va fer patir, sobre tot just al carregar. Van estar serens per anotar-se el tercer de la temporada. Malgrat tot hauran de filar més prim amb les mides, d’un castell amb moltes novetats.

En segona ronda, la joia de la corona a Sant Quintí, la torre de nou amb folre i manilles. Una construcció renovada que amb quart nou va pujar de mida un pèl estirada en l’encaix de manilles i quarts, però amb convicció. La rapidesa del castell va ajudar a unes manilles que van torbar el lloc amb el castell dalt per defensar-lo com mai. Torre descarregada, amb el treball lògic de ser la primera. Gamma extra un 4 de juny. Els verds descarregaven el gamma extra més matiner, que només tenia el precedent de l’intent de quatre de nou sense folre de la Joves de Valls un febrer de 2001, per les Decennals.

I per tancar una tripleta de nou, el quart tres de nou amb folre de la temporada, que va pujar bé i es va anar treballant amb certa comoditat. Un castell que ja fa tres anys es descarrega sense cap errada. I res millor per tancar una brillant diada, que a Sant Quintí recordaran, que descarregar també el pilar de set amb folre, el tercer després dels fets a Fires i Sants. Un pilar ben maco com sempre.

Els verds podien celebraven a més el ser la primera colla del món casteller en arribar als set-cents castells de nou i superiors descarregats, en aquest cas ja set-cents ú, una xifra imponent molt per sobre de la resta de colles.

Els Castellers de Berga, van acompanyar els versds, amb objectiu definit, la torre de set, que van carregar i els va permetre sumar la primera i de pas la seva millor actuació amb tot just quan inicien la seva cinquena temporada. A banda de la torre van descarregar sense problemes el quatre de set amb l’agulla i el cinc de set.

Queda per la història Sant Quintí de Mediona, com a setanta-tresena plaça de nou de l’era moderna, la quarta de l’alt Penedès, i la vintena de castells de gamma extra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: