Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Puigdemont ha estat investit aquest dilluns com a membre d’Honor de Tastavins Penedès

La investidura s’ha realitzat en el marc del sopar inaugural de la 10a edició del Vijazz 2016.

Davant de més de 240 persones, el president dels Tastavins, Joan Tarrada, va imposar al cap del Govern català la capa de l’Acadèmia i va brindar amb vi seguint el ritual tradicional de l’entitat per formalitzar la investidura.

Tot seguit Puigdemont es va adreçar als assistents felicitant la tasca de l’Acadèmia, desenvolupada durant 50 anys, remarcant l’evolució positiva del Penedès i apuntant les seves potencialitats enoturístiques.

Abans, Joan Tarrada va pronunciar un llarg discurs, saltant-se el protocol i en primer lloc destacant que per Tastavins Penedès era un goig que el president de la Generalitat hagi estat investit acadèmic d’honor de l’entitat just l’any que Tastavins celebra els seus 50 anys i el Vijazz arriba a la seva desena edició.

Va remarcar la feina feta en els darrers anys per la promoció dels vins del Penedès, per exemple amb l’obertura de l’Espai Penedès a Barcelona, i va afegir també informació sobre projectes nous que posarà en marxa properament, com per exemple l’anomenat “12 hores al Penedès”, un autocar que sortirà cada dissabte de Barcelona per portar gent al Penedès a visitar cellers i patrimoni cultural.

Va anunciar també que la Generalitat ha atorgat a Tastavins Penedès el premi Enoturisme 2016 en la categoria art i Cultura, va remarcar sobre tot la il.lusió que els va produir rebre enguany la Creu de Sant Jordi.

Finalment Tarrada va anunciar que fa un pas al costat i que deixarà la presidència dels tastavins el proper hivern.

Així aquest era el darrer discurs com a president.

Tot seguit va ser el torn de reconeixement als patrocinadors amb el lliurament de diplomes, i en nom de tots i com alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va pronunciar un discurs breu en el que sobre tot va voler remarcar la tasca de l’Acadèmia i de Joan Tarrada per la promoció del Penedès.

Fora de protocol en el transcurs de l’acte, Tarrada va convidar a parlar al president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, Fèlix Simón, que li va lliurar al president de la Generalitat un mapa de la Vegueria i li va demanar suport per la reivindicació del territori, assenyalant quins són els reptes més immediats.

 

Amb motiu de la seva assistència al sopar inaugural del Vijazz 2016, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, abans va visitar la Casa de la Vila de Vilafranca acompanyat pel delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar. Va ser rebut per l’Alcalde, Pere Regull, i pels regidors de govern. El president va conèixer el saló de sessions de la Casa consistorial, i va signar el llibre d’Honor.

Un cop finalitzada la signatura com a president de la Generalitat, Puigdemont va llegir en veu alta el contingut del seu escrit.

Posteriorment, va mantenir una reunió amb els membres de l’equip de Govern.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: