Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bon temps ha acompanyat l’enganxada de cartells d’inici de campanya

Ha estat però amb sensacions diferents, per la repetició dels comicis.

Aquest dijous a la mitja nit els partits polítics han tornat a sortir al carrer per fer la ja habitual enganxada dels primers cartells d’inici de la campanya electoral. En aquesta ocasió, però, amb unes sensacions diferents. Feia molts anys que no s’iniciava una campanya amb unes temperatures d’estiu, i a la vegada mai havia passat que s’haguessin de repetir unes eleccions per manca de constitució de govern.

Militants i simpatitzants de CDC van iniciar l’enganxada a la Plaça del Penedès, on el president local, Aureli Ruiz, assenyalava també que a les eleccions s’hi juguen coses importants per Vilafranca.

L’Aureli Ruiz estava acompanyat pel candidat de la comarca i regidor d’Olèrdola, Josep Sànchez i pel president comarcal, Xavier Escrivà, que remarcava la importància que té pels catalans l’anar a votar en aquestes eleccions. L’eslògan de CDC és “Molt x defensar” i als cartells hi figura la imatge del seu candidat, Francesc Homs.

Per la seva banda el PSC també iniciava l’enganxada de cartells a la Plaça del Penedès. Cartells amb la imatge de Pedro Sánchez i l’eslògan “Vota el sí. Un sí pel canvi”.

El primer secretari del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, assenyala que els socialistes són els del canvi de les polítiques del PP dels darrers 4 anys, que han provocat rebuig a moltes entitats de casa nostra.

Romero apunta que cal també un canvi al govern de l’estat perquè hi hagi un govern que entengui la singularitat de Catalunya.

 

ERC començava l’enganxada de cartells a la rambla de Sant Francesc, amb un grup de militants i simpatitzants que acompanyava als candidats de la comarca, la Fina Mascaró, regidora d’Olèrdola que va a la llista pel Senat i el regidor de Sant Sadurní,Toni Sisternas, que va de número 13 per Barcelona a la llista pel Congrés.

Sisternas espera que aquestes siguin les últimes eleccions a l’estat espanyol pels republicans.

Per la seva banda Mascaró insistia que s’ha acabat el temps de demanar permís a Madrid i que la independència és, com diu l’eslògan de campanya “L’únic canvi possible”.

 

També aposten pel canvi en el seu eslògan els membres d’En Comú Podem que a Vilafranca reben el suport de VeC. L’enganxada de cartells la iniciaven a la Plaça de Sant Joan. El regidor, Ramon Arnabat, destaca que les confluències d’esquerres volen uns canvis socials i també la possibilitat d’un referèndum per Catalunya.

Als cartells d’En comú Podem hi ha l’eslògan “Guanyem el canvi” i es combinen part de la candidatura amb la imatge del seu número 1, Xavier Domènech.

En canvi qui no vol que canviïn les coses és el PP, que a Vilafranca iniciava l’enganxada a l’Avinguda de Tarragona, amb el regidor Josep Ramon acompanyat de militants i simpatitzants.

L’eslògan del PP és “A favor” i Josep Ramon ens explicava que estan a favor de mantenir l’evolució econòmica positiva dels darrers temps.

A diferència de l’inici de la campanya d’ara fa sis mesos, en aquesta ocasió no hi havia Unió Democràtica enganxant cartells perquè no es presenten, i com ja va passar al mes de desembre a Vilafranca no es va veure gent de Ciutadans fent l’enganxada de cartells.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: