Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bisbe Agustí Cortés presidirà diumenge els actes del centenari de la mort de Torras i Bages

Aquest passat mes de febrer es van complir 100 anys de la mort del Bisbe Torras i Bages, i aquest mes de juny es celebra també el centenari de la restauració de la cripta de la basílica.

Unes obres que precisament van ser possibles gràcies al patrocini de Torras i Bages, tot i que no les va veure finalitzades.
Amb aquest motiu, com explica mossèn Jaume Berdoy, s’han organitzat dues conferències i també aquest diumenge el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, tot just abans d’oficiar la missa commemorativa de la mort de Torras i Bages inaugurarà les obres de restauració de la portalada romànica.
Pel que fa a les conferències, la primera es farà aquest divendres a 2/4 de 7 de la tarda en què precisament es parlarà de les escultures de Josep Llimona a la Cripta de Santa Maria.
La segona de les xerrades serà el dimarts 21, a la capella dels Dolors, que va ser la que va acollir la primera missa que va oficiar Torras i Bages. L’oferirà Joan Solé Bordes i se centrarà en explicar les aventures i desventures de la Cripta gòtica de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: