Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Avui és un dia històric per les aspiracions del Penedès a ser Vegueria

Avui és un dia històric per les aspiracions del Penedès a ser Vegueria

Amb un amplíssim suport avui s’ha presentat al registre del Parlament la proposició de llei per modificar la llei de vegueries del 2010 i incloure-hi la del Penedès.

La proposició ha estat presentada conjuntament pels grups parlamentaris de Junts pel Sí, Partit dels Socialistes de Catalunya, Catalunya sí que es pot i Candidatura d’Unitat Popular, que sumen un total de 99 diputats i conformen per tant una amplíssima majoria al Parlament, més del 73%, alhora que representen les forces de més arrelament i tradició democràtica del territori. En un comunicat la Plataforma per Una Vegueria Pròpia recorda que el passat 6 d’abril una representació de la Plataforma es va reunir amb els parlamentaris penedesencs dels grups de Junts pel Sí i de la CUP i amb els representants del PSC i de CSQP encarregats dels afers penedesencs.

D’aquella reunió en va sorgir el compromís d’avançar conjuntament per a la consecució de la Vegueria Penedès mitjançant la modificació de la llei del 2010. La Plataforma assenyala que “els parlamentaris han fet els deures”, tal com s’ha fet palès en la nova reunió celebrada aquest dimecres al Parlament amb els mateixos assistents llevat del representant de la CUP que es va excusar. A favor de la unanimitat de la causa penedesenca es va intentar sumar a l’acord els grups del PP i Cs, però no van voler donar-hi el seu suport. Ara doncs s’iniciarà la tramitació d’aquesta llei que, atesa la seva poca complexitat i el gran suport que té, podria ser aprovada en un termini relativament breu, d’uns 4 mesos.

Aquest 2 de juny ja és un dia històric que ha de donar pas a la jornada en què el Parlament de Catalunya aprovarà solemnement el reconeixement de la Vegueria del Penedès després de gairebé dotze anys de lluita i esforços, i del suport majoritari dels ajuntaments i consells comarcals, del món cultural, del món econòmic  i de la societat penedesenca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: