Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Moció a favor dels càrrecs públics que hagin donat suport a les resolucions del Parlament

La CUP, ERC, CiU i VeC hi van votar a favor, el PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

La moció la presentaven conjuntament la CUP i ERC instant a la desobediència, però finalment CiU va presentar una esmena que en canviava el títol. També es modificava la part dispositiva i se suprimien els punts 3 i 4. Tot i lamentar que es perdia el sentit polític de la moció, la CUP i ERC van acceptar-la amb la voluntat d’aconseguir el màxim consens. El regidor de la CUP, Marcel Martínez insistia que la desobediència és l’únic camí per garantir l’estat propi però que acceptaven l’esmena per poder aprovar la moció.

De la seva banda, des d’ERC, Pere Sàbat també lamentava que amb l’esmena no s’arribés políticament on volien però valoraven el fet de poder-la aprovar pel significat que té.En el cas de CiU, l’alcalde Pere Regull, es mostrava satisfet de poder aprovar la moció amb l’esmena incorporada i lamentava la judicialització de les resolucions que s’han aprovat al Parlament de Catalunya.Vilafranca en Comú també va votar a favor de la moció. El regidor Ramon Arnabat deia que posaven per davant el sentit democràtic d’allò que decideix el Parlament de Catalunya.Des del PSC van anunciar la seva abstenció. Francisco Romero assegurava que no es pot generalitzar i que hi ha coses que depenen directament del govern espanyol. En aquest sentit trobaven positiva l’esmena de CiU i es posicionaven al costat del Parlament de Catalunya i en contra de la judicialització.El partit popular va ser l’únic que hi va votar en contra. El regidor Josep Ramon veia contradictòria la posició d’ERC i CiU.

D’altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat una moció que portava VeC sobre les titulitzacions de les hipoteques. El president de l’Associació d’Hipotecats Actius, Josep Manuel Novoa, va posar sobre la taula una possible escletxa per evitar alguns desnonaments. Es tracta d’aquelles hipoteques que ja no estan a nom dels bancs i, que per tant, aquests han deixat de ser-ne els creditors. Des de l’Associació defensen que, en aquests casos, el banc no pot reclamar res als propietaris i la causa s’hauria d’arxivar. De fet ja existeixen 9 sentències en aquest sentit que han estat favorables als propietaris de l’habitatge. Novoa demanava, però, que no es quedés en un simple gest i que l’Oficina d’habitatge de Vilafranca disposi de la informació necessària per transmetre-la a possibles afectats. 

En l’apartat de mocions també se’n va aprovar una altra de defensa de la sobirania del Parlament presentada per ERC i VeC, que hi van incorporar algunes mesures concretes sobre habitatge.

Per últim, VeC portava una moció amb aportacions d’ERC, per crear un Consell Assessor Urbanístic a Vilafranca que no va tirar endavant perquè CiU i PSC hi van votar en contra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: