Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Eugeni d’Ors treballen el consum durant el projecte de recerca

Ho fan amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’OMIC de l’Ajuntament que els ofereix materials, tallers, xerrades o, fins i tot, una exposició que es pot veure a la biblioteca del centre.

Des de fa ja uns quants anys els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca, centren el seu projecte de recerca en el consum. Des de l’institut van pensar que a través del consum es poden treballar moltes altres matèries de forma transversal, alhora que adquireixen coneixements sobre una millor manera de consumir. La diputada de Salut i Consum de la DiBA, Laura Martínez, assegura que els alumnes que hi participen són més responsables a l’hora de consumir i coneixen millor els seus drets i deures.

Fins al centre també s’hi han desplaçat dues unitats mòbils de consum on aquest matí dos tècnics resolien alguns dels dubtes als alumnes. La directora del centre, Dolors Arbós, explica que es tracten temes que tenen a veure amb la vida quotidiana dels joves i que els fan reflexionar sobre els productes que compren.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través de l’OMIC, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, fa d’enllaç entre l’oferta de la DiBA i els instituts. Tot i així, la sensibilització amb els joves la porten a terme durant tot l’any.

Els 5 grups de 4t d’ESO van començar el projecte de recerca aquest dijous i el presentaran dimecres de la setmana que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: