Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

8 persones participen al projecte per complementar la pensió, que promou Vilafranca

El passat mes d’abril l’Ajuntament va obrir una convocatòria per a la contractació de Plans d’ocupació d’interès públic i caràcter social per tal de recuperar l’expectativa del dret de jubilació.

Un cop finalitzat el període de sol·licituds, es van presentar 57 persones per optar a participar, i en aquests moments s’està fent una preselecció amb 8 persones que són les que entrarien en el projecte.
Aquestes persones necessiten entre 3 i 10 mesos de cotització per completar els 15 anys mínims per accedir a la pensió de jubilació, tal com preveien els requisits. Joan Manel Montfort és el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.
Montfort apunta que de les 8 persones que podrien participar en el projecte, 7 són dones. Una qüestió que destaca com a positiva donat que precisament és un col·lectiu molt vulnerable.
En relació a la xifra de demandants, que han estat 57, Montfort recorda que es tracta d’un projecte innovar, i que només hi havia un precedent a l’Hospitalet on es van acabar contractant 12 persones d’una xifra de sol·licitants molt superior a la de Vilafranca. El regidor de Promoció Econòmica explica que els requisits per poder participar-hi són molt estrictes, i que força de la gent que es va presentar no hi encaixava.
L’Ajuntament de Vilafranca formalitzarà amb aquestes persones un contracte d’entre 3 i 10 mesos de durada, amb una jornada laboral del 100% en diferents àrees municipals. Les contractacions es duran a terme entre el juliol del 2016 i l’abril del 2017. S’hi ha destinat un pressupost de 63.000€, i pel perfil dels participants les contractacions seran bàsicament com a auxiliars administratius i consergeria.
El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla “Xarxa de Governs locals 2016-2019”. A més de garantir la jubilació a persones que han estat cotitzant molts anys, també es garanteix el suport econòmic al nucli familiar que pot veure’s afectat especialment per la crisi econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: