Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

8 persones participen al projecte per complementar la pensió, que promou Vilafranca

El passat mes d’abril l’Ajuntament va obrir una convocatòria per a la contractació de Plans d’ocupació d’interès públic i caràcter social per tal de recuperar l’expectativa del dret de jubilació.

Un cop finalitzat el període de sol·licituds, es van presentar 57 persones per optar a participar, i en aquests moments s’està fent una preselecció amb 8 persones que són les que entrarien en el projecte.
Aquestes persones necessiten entre 3 i 10 mesos de cotització per completar els 15 anys mínims per accedir a la pensió de jubilació, tal com preveien els requisits. Joan Manel Montfort és el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.
Montfort apunta que de les 8 persones que podrien participar en el projecte, 7 són dones. Una qüestió que destaca com a positiva donat que precisament és un col·lectiu molt vulnerable.
En relació a la xifra de demandants, que han estat 57, Montfort recorda que es tracta d’un projecte innovar, i que només hi havia un precedent a l’Hospitalet on es van acabar contractant 12 persones d’una xifra de sol·licitants molt superior a la de Vilafranca. El regidor de Promoció Econòmica explica que els requisits per poder participar-hi són molt estrictes, i que força de la gent que es va presentar no hi encaixava.
L’Ajuntament de Vilafranca formalitzarà amb aquestes persones un contracte d’entre 3 i 10 mesos de durada, amb una jornada laboral del 100% en diferents àrees municipals. Les contractacions es duran a terme entre el juliol del 2016 i l’abril del 2017. S’hi ha destinat un pressupost de 63.000€, i pel perfil dels participants les contractacions seran bàsicament com a auxiliars administratius i consergeria.
El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla “Xarxa de Governs locals 2016-2019”. A més de garantir la jubilació a persones que han estat cotitzant molts anys, també es garanteix el suport econòmic al nucli familiar que pot veure’s afectat especialment per la crisi econòmica.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: