Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

8 arxius municipals de l’Alt Penedès participen a l’exposició virtual “La Festa Major”

La Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona proposa la mostra virtual “La Festa Major”, en què es visualitzen 103 documents procedents de 36 arxius municipals.

En el marc del Dia Internacional dels Arxius,  9 de juny, la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona proposa la mostra virtual “La Festa Major”, en què es visualitzen 103 documents procedents de 36 arxius municipals, d’ajuntaments de municipis menors de 10.000 habitants, gestionats pels arxivers itinerants d’aquesta corporació.

Es tracta d’una mostra eminentment visual i per a tots els públics que vol acostar-nos als diferents aspectes relacionats amb la celebració de festes majors en l’àmbit municipal, com són el context cultural, social i polític, la seva organització, els comptes, el disseny i l’estètica dels programes o les actuacions. La presentació està organitzada en sis àmbits que responen a diferents continguts i tipus de documents, i té un abast cronològic que va del 1865 al 1982.

La mostra virtual recull documents dels arxius municipals de Gelida, Subirats, Sant Cugat Sesgarrigues, Font-Rubí, Els Monjos, Sant Martí Sarroca, Torrelles i Castellví de la Marca

Amb accions de difusió com aquesta, es vol apropar el contingut del patrimoni documental local a la societat i contribuir a suscitar-ne l’interès, alhora que es posa en valor la importància d’una correcta gestió dels fons documentals.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: