Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

6 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf cooperaran en casos d’emergència de foc

Aquests municipis comparteixen característiques comuns i aquest acord permetrà compartir recursos i informació.

L’acord es farà extensiu a la resta de municipis que formen la Mancomunitat Penedès Garraf. Canyelles i Olèrdola són dos municipis que tenen masses forestals limítrofs, no tenen policia local pròpia i la població està disseminada en diferents nuclis i urbanitzacions. És un dels exemples on en cas d’incendi forestal, als dos ajuntaments els aniria bé compartir maquinària, voluntaris o informació sobre accessos. Els ajuntaments de Canyelles, Castellet i la Gornal, Olivella , Olèrdola, Avinyonet del Penedès i Olesa de Bonesvalls han signat un acord amb el qual compartiran informació sobre els dispositius i mecanismes d’emergència previstos en cada un dels Plans d’Actuació Municipal.

També posen a disposició entre ells de la maquinària disponible i han acordat crear un pla d’informació preventiu.

Un dels acords d’aquest protocol és la coordinació entre els cossos de seguretat, especialment en els municipis limítrofs que no estan a la mateixa comarca, com seria els casos de Canyelles o Olèrdola.

També s’ha previst crear un inventari únic amb la informació relativa a camins, punts de recollida d’aigua o llocs de confinament. Es tracta d’aprofitar els recursos de forma mancomunada.

Aquest és un protocol al que s’ha arribat des de els sis municipis que tenen unes característiques comuns, però en les properes setmanes s’anirà a estenen a la resta de municipis que formen la Mancomunitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: