Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

450 alumnes de 6è de primària han interpretat la cantata “Babaua. Les desventures de Mimí”

Aquest dimecres i dijous l’Auditori municipal de Vilafranca ha acollit dues sessions d’un gran espectacle musical amb la participació tots els nois i noies que fan sisè curs de primària de les escoles

Es tractava de  la cantata encarregada i produïda per l’Auditori de Barcelona i que, a Vilafranca s’emmarca en el XXVI Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola. Aquest memorial es va instaurar amb la voluntat de recordar la figura de Josep A. Casas, una persona que va treballar molt en la sensibilització musical dels infants de la nostra vila abans que la música tingués un reconeixement oficial dins el currículum escolar.

El cap de Cultura, Àngel Hom i la coordinadora de la cantata, Sara Maraver, explicaven que l’objectiu que any darrera any mou l’Ajuntament a organitzar aquesta activitat juntament amb les escoles és que tots els nens i nenes participin d’una mateixa iniciativa i en siguin els protagonistes. La música uneix les persones i ajuntar totes les veus al voltant d’una activitat musical, en el moment de dir adéu a l’ensenyament de la Primària, ha generat un record i una vivència musical inoblidable per als joves que hi han participat.

Enguany els més de 450 escolars vilafranquins cantaven les peces musicals de “Babaua. Les desventures de Mimí” amb 8 instrumentistes professionals, el baríton Jordi Llordella i la soprano Anna Alborch, que representa el paper de la Mimi, una joveneta càndia i innocent que viu preocupada pel seu aspecte i busca algú amb qui casar-se.

Cantània és el fruit del treball de tot un any dels alumnes, professorat de música i equips escolars.

La direcció musical anava a càrrec de l’Elisenda Carrasco.

Babaua. Les desventures de Mimí és una obra del compositor Jordi Domènech i amb text de Pere Riera.

Una obra pensada expressament per ser cantada per un gran cor de veus de nens i nenes amb l’acompanyament de músics d’alt nivell professional.

Babaua. Les desventures de Mimí es representarà 14 vegades a 19 ciutats diferents a Catalunya, fora de Catalunya es representarà a Parla, Saragossa, Sevilla i Valladolid. I a Europa a Alemanya i a Bèlgica.

En total la cantaran més de 45.000 nens i nenes, de més de 900 escoles de primària.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: