Dilluns, 29 de Novembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 3a edició de la fira de llibres Tinta Roja s’ha centrat en els diferents tipus de fronteres

Dissabte, durant tot el dia, la Plaça Milà i  Fontanals acollia la 3a edició d’aquesta fira que, per primer cop, aterrava a Vilafranca després de fer-se a Vilanova i a Sant Pere de Ribes

Durant tot el dia els protagonistes van ser els llibres, especialment de contingut polític, i les editorials independents. Aquest any, l’eix temàtic de la fira eren les fronteres, però no només les geogràfiques, sinó totes les que es troben els immigrants un cop arriben aquí. Molts dels llibres que es podien trobar a les parades tractaven, precisament, sobre aquesta temàtica.

A banda de la parada de l’Odissea també n’hi havia una altra de l’espai Contrabandos, que aplega una quarantena d’editorials independents i que tenen molts llibres d’assaig polític. L’objectiu, asseguren, és fomentar el pensament crític i donar peu a poder reflexionar. Els actes van començar amb una conferència sobre els Centres d’Internament d’Estrangers i van seguir amb un taller sobre islamofòbia i gènere, un conta contes infantil sobre els infants sahrauís i un recital del col·lectiu Inversos. El pregó anava a càrrec de Mercè Duc, que forma part de la campanya “Tanquem el CIE” i que destacava que actes com aquest serveixen per donar a conèixer la realitat d’aquests centres d’internament de més a prop.

A la tarda els actes van seguir amb les conclusions del taller d’islamofòbia i gènere i es va presentar el llibre “La pell de la frontera” de Francesc Serés. Al llarg del dia van passar per la fira unes 500 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: