Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca engega el projecte El camí del vi

Es tracta d’un projecte que forma part del pla de dinamització de turisme de la vila i que segueix la línia de la tematització vitivinícola i especialització enoturística de la ciutat

El camí del vi o wine walk és un sender experiencial i accessible que transcorre per dins de Vilafranca i els seus entorns en un recorregut d’uns dos quilòmetres que, de moment, va de l’Oficina de Turisme a la Torre de les Aigües de La Bleda.

El sender serà una manera d’aprendre sobre la vinya i el vi i la seva vinculació amb Vilafranca a través de les anomenades “estacions sensorials” que s’estan acabant de preparar i que s’aniran trobant al llarg del camí: en principi hi hauria un joc d’estructures de temàtica vitivinícola, un rellotge solar analemàtic, un joc de contrastos entre el passat i el present o diversos recursos per focalitzar la mirada sobre elements del paisatge. El camí del vi està especialment adreçat al turisme familiar però, segons explica l’alcalde, també serà un element de valor per als propis vilafranquins i penedesencs.

El recorregut començarà a l’Oficina KM0 de l’enoturisme, enfilarà cap als carrers Sant Julià i Oriol i cap a l’Era Enrajolada. D’allà anirà a l’Avinguda Catalunya, pel carril bici o bé per l’interior del Parc de Sant Julià fins arribar al camí de La Bleda. En aquest punt, el recorregut ja entrarà en zona rústica per arribar fins la torre de les aigües. L’Ajuntament ja ha posat en marxa diverses obres per preparar tot aquest recorregut, com la millora al seu pas per la riera de Llitrà o l’arranjament del ferm del camí de La Bleda.

Finalment, l’empresa municipal d’aigües es farà càrrec de l’adequació de l’entorn de la torre de les aigües i es preveu que, en un futur, s’hi pugui construir un centre d’interpretació de l’aigua per recuperar la història d’aquell equipament.

El projecte El camí del Vi s’ha de desenvolupar en dos anys a través d’accions dels serveis de turisme, medi ambient i urbanisme de l’Ajuntament i té un cost de 350.000 euros, la meitat del qual està subvencionat per la Generalitat. Des de l’Ajuntament de Vilafranca esperen que aquest sigui un primer pas per fer un sender molt més ampli que impliqui altres municipis de la comarca, cellers i caves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: