Dissabte, 24 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull el Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles

Aquest diumenge a la tarda el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, va rebre als participants de la cinquena edició del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles.

La Trobada s’està celebrant a la capital de l’Alt Penedès fins avui. Representants de cooperatives de set països van fer una visita als carrers del centre de la vila i van ser rebuts per membres del consistori al saló de sessions.

Amb l’objectiu d’establir ponts entre les cooperatives vitivinícoles de les zones productores amb major representació i també per promoure la col·laboració en el mercat global, Cevipe organitza la V Trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles  a Vilafranca.

El Fòrum és un ens permanent  que va néixer l’any 2012  França i que es reuneix un cop cada any.

Juntament amb Cevipe, hi participen les altres cooperatives cofundadores d’aquest fòrum mundial, l’argentina Fecovita, la francesa Vinadeis, la brasilera Fecovinho, i l’espanyola DeCoop. També hi ha l’assistència de grans cooperatives representatives del sector d’Argentina, Xile, Itàlia i Uruguai. Algunes de les qüestions més transcendents que es posaran damunt la taula durant el congrés són la creació d’una entitat supranacional que reguli la compravenda de vi a granel per contribuir a regular els estocs mundials, les estratègies per evitar l’abandonament de terres i garantir el futur de la vinya i la creació d’acords comercials entre cooperatives.

Dins del saló de plens els regidors Aureli Ruíz i Joan Manel Montfort, van acollir la visita explicant la idiosincràsia de Vilafranca i la seva relació amb el món del vi.

Ruiz remarca que la celebració del Fòrum a la vila reforça el seu paper de capital vitivinícola.

El tinent d’alcalde va fer observar als participants en el Fòrum la decoració del saló de ples, amb clares referències al món del vi, i el regidor de promoció econòmica, Joan Manel Montfort va explicar que Vilafranca es troba a les portes de celebrar les Fires de Maig i que la trobada mundial s’emmarca en els actes previs de les fires.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: