Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presentarà una moció perquè es facin públiques les hipoteques titulitzades

L’objectiu de la moció que presentarà el grup municipal de Vilafranca en Comú al Ple municipal de maig, és facilitar una via de defensa a les persones que viuen processos d’execució hipotecària.

L’argument és que una entitat bancària no pot reclamar el deute a un particular si va titulitzar el préstec.

El portaveu del grup municipal, Ramon Arnabat, explica que aquesta fórmula ja ha estat aprovada en mocions a diferents ajuntaments i que suposa una escletxa per aturar desnonaments.

Si els bancs van titulitzar el préstec, vol dir que la propietat està repartida entre altres inversors.

Amb aquesta mesura no se soluciona el problema de forma definitiva però sí que es paralitza el desnonament.

El primer pas, però, és que les persones afectades coneguin si el crèdit del seu habitatge va ser titulitzat, una informació que les entitats bancàries no solen facilitar.

La moció que es presenta al Ple pretén posar més fàcil l’accés a aquesta dada. En primer lloc, insta la Comissió Nacional del Mercat de Valors a crear un registre d’hipoteques titulitzades i reclama a bancs i caixes que publiquin la relació d’actius que componen el fons de titulització. D’altra banda, atorga a l’Ajuntament un paper important d’informació i assessorament sobre aquesta qüestió i sol·licita als jutges que tinguin en compte aquest element abans d’executar un desnonament.

Aquesta moció és promoguda per l’Associació Hipotecats Actius i ja s’ha aprovat en diversos municipis de Catalunya i l’Estat espanyol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: