Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC lamenta l’actitud poc dialogant del govern municipal en aquest primer any de mandat

Vilafranca en Comú lamenta que el govern municipal menysté de manera sistemàtica totes les propostes que fan els grups de l’oposició.

El dos regidors de Vilafranca en Comú, acompanyats de membres de la confluència han fet balanç d’aquest primer any de l’actual mandat en què s’han mostrat satisfets de la feina feta al consistori i de les propostes que han presentat en forma de mocions i preguntes al plenari; però al mateix temps decebuts per l’actitud del govern format per CiU i PSC.
En aquest sentit, Ramon Arnabat i Toni Peñafiel han explicat que han mirat de fer propostes en positiu i pensant en Vilafranca, evidentment des de la seva idea política i el seu programa; però que davant s’han trobat un equip de govern què de manera sistemàtica aplica el rodet i actua de manera unilateral sense escoltar cap de les propostes de la resta de grups.
Així Arnabat comentava què una de les decepcions més grans que han tingut en aquest any va ser en ple de pressupostos, en que el govern ni tan sols va valorar o debatre les seves alternatives. Com tampoc va fer-ho amb la resta de grups de l’oposició.
Des de VeC consideren què els grans temes de ciutat s’haurien de consensuar, però que des del govern no hi cap voluntat.
En aquest sentit, Peñafiel apuntava que no és una percepció que tinguin únicament els grups de l’oposició, ja què en les darreres setmanes diferents entitats, associacions de veïns i col·lectius han manifestat que es troben amb propostes que arriben del govern tancades i sense possibilitat de debat.
Lamenten què qüestions importants com són per exemple la cobertura de les vies, la planificació urbanística de zones com el carrer Comerç o la necessitat de preveure serveis i equipaments per Vilafranca no es poden fer en funció del color polític que en cada moment tingui el govern, i que s’haurien de consensuar.
Finalment, Vilafranca en Comú organitza per aquest dissabte a les 12 del migdia al Parc de Sant Julià, una assemblea oberta per fer balanç d’aquests primers 12 mesos i retre comptes de la tasca que han dut a terme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: