Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romeva assisteix a la inhumació de les restes de les víctimes de la guerra civil a Subirats

El Conseller Romeva assistirà dissabte al cementiri municipal de Sant Pau d’Ordal a la inhumació de les restes trobades a la serra de Riés.

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, assistirà dissabte a l’acte d’inhumació de les restes de les víctimes de la guerra civil que van morir durant els combats del gener de 1939 en aquesta zona. L’acte, que tindrà lloc a les 12 del migdia al cementiri municipal de Sant Pau d’Ordal, a Subirats, comptarà també amb la presència de la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia; l’alcalde de Subirats, Pere Pons, i l’alcalde d’Olesa de Bonesvalls, Josep Maria Tillo.
Un equip interdisciplinari format per experts de la UB, la UAB, el Centre d’Estudis de Subirats i l’Institut d’Estudis Penedesencs -amb la col·laboració de la Generalitat, de l’Ajuntament de Subirats i de l’Ajuntament d’Olesa- va realitzar els treballs de localització, recuperació i anàlisi de restes humanes de la Guerra Civil a la Serra de Riés, entre el 2014 i el 2015. Després de dues intervencions, els experts van trobar i excavar quatre fosses, i es van recuperar les restes de 7 individus juntament amb alguns efectes personals.
El treball d’investigació, que es va presentar el passat mes d’octubre, va permetre documentar i exhumar les restes que aquest dissabte seran inhumades al cementiri de Sant Pau d’Ordal. La recerca també ha aportat dades importants per al coneixement dels fets bèl·lics que van succeir el
gener de 1939 arran de l’ofensiva franquista. En aquest sentit, el resultat de la investigació apunta que els soldats republicans morts a la Serra de Riés eren, amb tota probabilitat, membres de la 196 Brigada Mixta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: