Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 700 persones han participat a la 14a Festa de la Gent Gran

L’acte central de la setena edició de la Setmana de la Gent Gran de Vilafranca ha estat el berenar que es va celebrar dissabte a la tarda al Pavelló Firal on va tenir lloc la 14a Festa de la Gent Gran

Es tracta d’una festa adreçada a les persones a partir dels 75 anys en endavant, empadronades a Vilafranca. 670 persones es van reunir al voltant de la taula amb un berenar i alhora des de l’Ajuntament es fa un homenatge a les parelles que commemoren els 50 anys de convivència. En aquesta ocasió van ser 11 parelles les homenatjades, entre les quals hi havia per exemple la d’una persona molt  coneguda per la seva vinculació en activitats culturals, com l’Armand Beneyto, o per exemple el mestre que havia estat director de l’escola Estalella, Oriol Vendrell.

L’acte comptava amb la presència dels regidors Ramon Zaballa i Montse Arroyo.

El tinent d’Alcalde de Serveis a les Persones i Promoció Social remarca que la trobada és l’acte més emblemàtic de la Setmana de la Gent Gran.

L’objectiu de la festa és reconèixer l’aportació que ha fet i que pot fer la gent gran a la nostra societat.

Durant tota la setmana es van celebrar diversos actes relacionats amb el món de la cultura, la música, el cinema i la cuina, entre altres.

D’altra banda aquest diumenge, la muntanya de Sant Jaume acollia una arrossada intergeneracional pensada perquè hi participessin avis i néts. L’activitat, que tenia un cost de 3 euros, va comptar amb la participació de 115 persones. L’arrossada es va fer per primera vegada l’any passat impulsada per la junta del Casal Municipal de la Gent Gran de l’Espirall.

El tècnic de la regidoria de la Gent Gran, Francesc Sáez, assenyala de forma positiva el balanç dels actes de la Setmana de la Gent Gran.

A més d’activitats culturals i gastronòmiques la setmana de la gent gran ha comptat també amb activitat física, com per exemple la Gimnàstica Bailonga amb l’animador Isidre Vallès que es va fer divendres a la tarda a la Rambla de Sant Francesc, un acte que va ser també intergeneracional.

La 7a Setmana de la Gent Gran es va iniciar amb el pregó de l’envelliment actiu a càrrec de Joan Terrades i finalitzarà avui dilluns amb la representació de l’obra “El circ de les estrelles” a càrrec del Teatre Gran de Vilafranca que tindrà lloc a les sis de la tarda a Cal Bolet.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: