Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’organització agrària JARC ha celebrat a Vilafranca una jornada sobre el canvi climàtic

El Vinseum de Vilafranca ha acollit aquest matí la jornada “Canvi climàtic: Una realitat i un repte per a la viticultura”.

La trobada la convocava el sindicat agrari JARC i ha servit per analitzar el canvi climàtic des del punt de vista d’una oportunitat per a la viticultura a través de l’adaptació dels conreus a la nova situació.
La viticultora i cap sectorial de JARC Isabel Vidal ha obert la jornada. Vidal explicava que s’han de posar eines per fer front a la realitat i gestionar de manera millor les vinyes davant el canvi climàtic.

Tot seguit s’ha fet la presentació dels resultats del projecte “Efectes i adaptació de la vinya al canvi climàtic a Espanya” que ha elaborat el tècnic de la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos Pablo Resco. L’estudi s’ha centrat en les 56 Denominacions d’Origen que existeixen a Espanya. Pel que fa als resultats, el tècnic explicava que existeix una incertesa degut a les diferències entre els models de vinya.

Durant la jornada s’ha comptat amb la participació del geògraf i home del temps de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Francesc Mauri. També s’ha fet una taula rodona en la qual han participat el president de Cellers Torres, Miquel Agustí Torres i el president de JARC, Francesc Boronat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: