Dissabte, 22 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre “25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona” s’ha presentat a Cal Figarot

El local dels Castellers de Vilafranca acollia aquest dissabte a la tarda la presentació del llibre escrit per Jordi Andreu i Jordi Suriñach, i que analitza l’evolució i la transformació del certamen

El Concurs de Castells de Tarragona és el principal aparador del món casteller, escenari de grans construccions i catalitzador de grans emocions. Però la cita de la plaça de braus ha tingut una trajectòria farcida d’interrupcions i polèmiques des de la seva primera edició, l’any 1932.

El llibre analitza aquesta transformació a partir d’una exhaustiva investigació i el testimoni dels protagonistes, amb el complement d’un extens i, en ocasions inèdit, material gràfic.

Els autors del llibre són els periodistes i castellers Jordi Suriñach i Jordi Andreu.

Tot i ser un gran esdeveniment no existia fins ara un volum que recollís la trajectòria del concurs.

Fer el seguiment de les edicions del concurs serveix també per veure l’evolució del món casteller, entre d’altres motius perquè el concurs ha evolucionat de la mà del món casteller.

El cap de colla, Toni Bach, va donar la benvinguda als presents a l’acte i la presentació la conduïa el cronista, Eloi Miralles. Després de la presentació es feia una xerrada sobre el Concurs de l’any 1972, el primer que van guanyar els Castellers de Vilafranca.

La presentació del llibre i la posterior xerrada estaven organitzades pel ‘Fòrum Ramonet’, un espai de dinamització i debat entorn de món casteller impulsat per alguns membres dels Verds.

 

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

02:30
Tertúlia de Carnaval
Tertúlia sobre el Carnaval, amb Àlex Santamaria
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
03:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: