Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut d’Estudis Penedesencs celebra aquest cap de setmana la 5a trobada d’historiadors

Aquest dissabte la Casa de Cultura de l’Arboç acollirà la trobada d’historiadors del Penedès al voltant de la restauració i la intervenció en el patrimoni arquitectònic.

La jornada començarà a les 10 del matí i es parlarà de diferents experiències sobre la restauració que s’ha fet en diferents edificis patrimonials de la comarca.

D’altra banda, des de l’IEP també han aprofitat per presentar les 26es jornades d’Estudis Penedesencs que aquest any organitza la secció del Parlar Penedesenc i que es titularan “La llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura”. El tret de sortida serà el 21 d’octubre i duraran fins al 20 de novembre. Els actes es faran en diferents municipis del Penedès i els organitzadors fan una crida perquè tothom qui tingui textos antics els recuperi i presenti en forma de comunicacions.

Ja fa un any que l’IEP treballa en l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. Per això, esperen que algunes de les activitats que s’han organitzat al voltant d’aquestes jornades serveixin per completar aquest inventari.

Precisament, relacionat amb aquest inventari, també van explicar que aquest diumenge, 8 de maig, a les sis de la tarda es faran a Sant Pere de Riudebitlles les Trobades d’Etnologia i Recerca pel Territori. La jornada servirà, per coordinar els treballs de redacció de l’inventari del patrimoni cultural immaterial del Penedès. L’acte es farà a les Escoles Velles del municipi dins el Programa Cultura Viva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: