Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’excepcional trompetista Ibrahim Maalouf tancarà el festival Vijazz

Avui s’han presentat els detalls de la desena edició del Vijazz en una roda de premsa que s’ha realitzat a la seu del Banc Sabadell a Barcelona.

Un acte que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el subdirector de Banc Sabadell, Lluís Buil, el president dels Tastavins, Joan Tarrada i el director artístic del Festival Vijazz, Carles Ocaña.

El Vijazz 2016, com ja és tradició tindrà lloc el primer cap de setmana de juliol, de divendres a diumenge. De ben segur que l’edició d’enguany serà especial. El Banc Sabadell Vijazz Penedès està de celebració dels seus deu anys, Tastavins Penedès dels seus cinquanta anys i d’haver rebut la Creu de Sant Jordi. Un any especial també perquè en el sopar inaugural del 27 de juny al Casal de Vilafranca el president Carles Puigdemont serà investit Acadèmic de Mèrit de Tastavins Penedès.

A la ja tradicional Fira de vins i caves hi participen més de 40 cellers del Penedès.

Per a la celebració de la desena edició, el Banc Sabadell Vijazz Penedès comptarà amb tres caps de cartell de talla indiscutible. La cantant Dee Dee Bridgewater obrirà el festival el divendres 1 de juliol. Guanyadora de 3 Grammy i llegenda viva del jazz, arriba a Vilafranca acompanyada d’un quintet excepcional, destacant entre ells el trompetista Theo Crocker.

El dissabte 2 de juliol es podrà gaudir del nou projecte del cantant i baixista camerunès Richard Bona, una atractiva fusió de música africana i cubana, acompanyat de la formació Mandekan Cubano, i que es presentarà per primer cop a Catalunya.

I per completar aquest trident d’estrelles del jazz, el diumenge tancarà el Festival  l’excepcional trompetista Ibrahim Maalouf amb el projecte “Red & Black Light”. Una proposta creativa entre les arrels del jazz, el funk i la tradició de la música oriental. El artistes internacionals que completen la programació del Vijazz son el bateria Manu Katché, i continuant amb la tradició del festival d’incorporar dels trios de jazz europeu, actuaran els britànics GoGo Penguin.

En el marc del desè aniversari el Vijazz fa una aposta per incorporar nous ambients durant el festival a Vilafranca. Un dels nous espais és l’Espai Cava al claustre renaixentista de Sant Francesc. Un espai solidari on s’oferiran propostes de música jazz protagonitzades per dones del nostre territori, dins del cicle “Elles i el Jazz”. I tots els beneficis aniran destinats a l’associació de Vilafranca amb la lluita contra el càncer de mama.

També hi haurà l’Espai Lounge Vallformosa a la Rambla de Nostra Senyora, un indret on reposar i gaudir d’una proposta jazzística de la mà de DJs de renom.

Per últim, la plaça Food&Jazz amb 10 propostes gastronòmiques de la mà de 10 foodtrucks acompanyades de música jazz.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: