Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les fires de Maig aplegaran 128 expositors, un 7’6% més que l’any passat

El cap de setmana del 20 al 22 de maig tindran lloc a Vilafranca les fires de maig o dels enamorats. S’hi aplegaran 128 expositors, un 7,6% més que l’any 2015.

El 53% són del sector comerç i serveis, un 23% d’automoció i un 9% de maquinària agrícola. Gairebé un 8% són associacions i entitats i el 6% restant correspon als expositors de la Plaça del Vi.

La procedència dels expositors és, en un 62%, de Vilafranca, que sumat al 12% de la resta de la comarca fa un 74% de l’Alt Penedès. Es tracta d’un percentatge que l’alcalde de Vilafranca Pere Regull valora positivament perquè considera que les fires han de ser un revulsiu per al propi territori.

Un 12% provenen de la resta del Gran Penedès, un 9% d’altres comarques catalanes i un 5%, de la resta de l’estat.

La majoria dels expositors, un 70%, repeteixen, i el 30% restant són expositors nous. En total hi haurà una superfície firal de 17.000 metres quadrats. Aquest any s’ha fet una nova distribució dels estands i, al pavelló de comerç i serveis, a La Gamba, el centre d’atenció serà un espai anomenat Destí Rio 2016. Allà, els visitants podran remar per aconseguir recursos pel projecte del nedador vilafranquí Toni Ponce: la seva participació als Jocs Olímpics de Rio.

 

Les fires de maig d’aquest 2016 han estat enfocades posant l’accent en la varietat de serveis i activitats, amb una imatge vehiculada a través d’emoticones del whatsapp i amb la previsió d’una major participació dels expositors a les xarxes socials.

Les fires inclouran dins del seu programa la cinquena trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb CEVIPE com a entitat amfitriona. Tindrà lloc el dimarts vinent. I, el dimecres, tindrà lloc la 14a Jornada de l’emprenedor, amb la conferència de la presentadora Bibiana Ballbé. D’altra banda, el dijous se celebrarà la jornada Reptes de la Viticultura de Qualitat, organitzada pel clúster Innovi.

Una novetat de les fires és que el pregó es trasllada al divendres. Serà a les deu del matí a l’Auditori a càrrec dels germans Sergi i Xavier Torres, xefs del restaurant Doscielos i màxims protagonistes de la primera jornada de la cuina del vi. La carpa de la cuina del vi acollirà tallers i demostracions des de divendres a la tarda fins diumenge al vespre.

Com a serveis gastronòmics hi haurà el restaurant Gastrobar Hídric amb un menú especial i els restaurants del Vilafranca Ve de Gust també faran menú de fires. Al recinte firal hi haurà dues foodtrucks entre pavellons.

Entre les novetats també hi haurà una gimcana titulada Troba l’emoticona, un photocall i una activitat d’animació amb globusflèxia al trenet de les fires.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: