Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A finals d’any Vilafranca disposarà d’una borsa de 120 pisos a disposició dels serveis socials

En aquests moments estan en marxa les obres de nova construcció de l’edifici que es fan on hi havia l’antic cinema Victòria al Passatge Alcover, cantonada carrer Migdia.

En aquest indret s’hi faran 12 pisos habilitats per a la gent gran. També estan en marxa les obres de rehabilitació de l’edifici de la Casa Feliu a la Rambla de Sant Francesc, de les que en sortiran 11 pisos de caràcter social. I a més s’estan rehabilitant també 4 habitatges més a través del Programa de Rehabilitació d’Habitatges de l’Ajuntament. Amb totes aquestes obres, a finals d’any Vilafranca sumarà un parc d’habitatges amb destinació social de 120 pisos. En relació a les obres de l’antic cinema Victòria, que van començar fa un parell de setmanes, cal destacar que es construeixen en un solar propietat de l’Agrícol, que cedeix a l’Ajuntament a canvi de les obres d’ampliació i millora de l’edifici de l’Agrícol que també s’etan fent en aquests moments. Un cop finalitzat el nou edifici l’ajuntament el cedirà a la Fundació Amàlia Soler perquè el gestioni, amb una oferta de 12 pisos habilitats per a la gent gran. Són pisos d’entre 35 i 50 metres quadrats, 8 d’una habitació de matrimoni, i 4 amb dues habitacions.

En relació a la Casa Feliu s’està treballant en l’edifici estret que toca a l’hotel de la rambla de Sant Francesc, i també amb la casa pairal. De la reforma en sortiran 11 pisos que estaran adreçats a diferents perfils de serveis socials. Les obres s’estan fent amb programes d’ocupació, de manera que a més de la funció que tindran els habitatges en el futur, en aquests moments també s’ofereixen llocs de treball per part de l’ajuntament.

La rehabilitació té en compte mesures d’aïllament de manera que els edificis siguin més sostenibles energèticament, i es planteja la possibilitat d’instal·lar a la Casa Feliu plaques fotovoltaiques directes de consum, com ja es va fer a l’Arxiu Comarcal, de manera que la producció d’energia durant bona part del dia no passi per comptador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: