Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La figura d’Anna M. de Saavedra centra la jornada inaugural del cicle Paraules al Claustre i +

El cicle arrencava aquest dissabte amb una jornada d’estudi dedicada a la poeta, mestra i traductora vilafranquina.

Anna Maria de Saavedra era filla del poeta andalús Román de Saavedra i de Maria del Pilar de Macià, pubilla del Palau Macià de Vilafranca. Nascuda l’any 1905, Saavedra es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i, entre el 1932 i el 1939, va ensenyar català i llatí a l’Institut-Escola de la Generalitat de Catalunya. Abans va dedicar-se a la poesia, un gènere que va cultivar al llarg d’una dècada de la seva vida i que ha quedat recopilat al llibre ‘Anna M. De Saavedra. Obra poètica (1919-1929)’. També va exercir com a traductora i va publicar en diverses revistes com La Mainada, L’Amic de les Arts, Bella Terra, La Publicitat, La Revista i Hèlix. L’historiador Joan Cuscó parlava de la vinculació de Saavedra amb la vida cultural vilafranquina.

 

La jornada va comptar amb diverses intervencions. Entre elles la del professor del departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona Josep Colomé sobre les famílies propietàries del Penedès.

 

El cicle Paraules al Claustre i + continuarà d’ara fins al maig amb una desena d’activitats que tenen la paraula com a fil conductor. Hi haurà una xerrada-col·loqui i dues obres basades en textos de Shakespeare, un espectacle musical, una exposició fotogràfica, el cicle Veus Paral.leles, espectacles basats en textos de Ramon Llull i de la poetessa polonesa Wislawa Szymborska, i un espectacle infantil amb Santi Rovira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: