Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Empleats de Caixa Penedès denuncien que el pla de pensions s’ha reduït de manera fraudulenta

Més de 760 empleats de la desapareguda Caixa Penedès, actualment Banco Mare Nostrum, han interposat una demanda judicial on reclamen que el seu pla de pensions.

A la demanda judicial reclamen que el seu pla de pensions i previsió social s’ha vist reduït fraudulentament en una quantitat de 8,7 milions. En un comunicat del Col·lectiu Ronda, que els assessora, s’indica que aquesta situació afecta més de 2.200 treballadors. Segons sentència prèvia de l’Audiència Nacional, aquests diners van ser apropiats indegudament pel grup d’exdirectius de l’entitat condemnats el 2014 per desviar fons de Caixa Penedès i subscriure pòlisses d’assegurances i plans de pensions en benefici propi.

Al desembre del 2000 la direcció de Caixa Penedès, d’acord amb els representants dels treballadors, va externalitzar l’anomenat Fons Intern del Sistema de Previsió Social i va transformar-lo en un pla de pensions gestionat per una companyia asseguradora. El grup de treballadors assessorats pel Col·lectiu Ronda denuncia que en el moment de l’externalització no es va traspassar la totalitat de la quantitat destinada a aquests fons, sinó que es van sostreure 8,7 milions d’euros.

Així ho considera provat la sentència de l’Audiència Nacional que l’any 2014 va condemnar un grup de cinc directius de Caixa Penedès per administració deslleial i haver-se apropiat de plans privats de pensions.

Amb la condemna dels exdirectius, aquests diners s’han reintegrat al patrimoni de Banc Mare Nostrum. El grup de treballadors demandants rebutja l’argument del Banc segons el qual el fet que l’acord de l’any 2000 comptés amb el vistiplau dels representants dels treballadors invalida qualsevol reclamació posterior com la que ells impulsen.

Atenent als fets provats per la sentència del 2014, només els directius condemnats coneixien amb exactitud quina era la dotació del fons intern que nodria el pla de pensions.  La demanda pretén restablir els diners desviats del fons intern de pensions als seus veritables destinataris, que són els treballadors de Caixa Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: