Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació proposa arranjar com a carretera 22 camins municipals de l’Alt Penedès

El diputat d’Infraestructures Viàries, Jordi Fàbrega, ha presentat davant de representants dels 27 municipis de la comarca el Pla zonal de carreteres de l’Alt Penedès, elaborat per la Diputació.

El Pla contempla que 22 camins municipals d’interès comarcal, amb un total de 65 km, estan fent funcions de carretera i, per tant, són susceptibles d’incorporar-se a la xarxa local de carreteres de la Diputació. El Pla zonal detalla els actuals camins municipals que tenen funció de carretera pel fet que compleixen, com a mínim, amb un dels vuit criteris que l’actual Reglament de carreteres estableix perquè una carretera sigui considerada com a tal. Així mateix, per a que un camí municipal esdevingui carretera i formi part de la Xarxa local de carreteres de la Diputació suposa una inversió econòmica per adequar-lo a temes com ara el ferm, les contencions, el  traçat  o la senyalització. El conseller de mobilitat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Alfred Martínez, remarca que l’aplicació del Pla suposarà un salt endavant per la comarca.

El Pla zonal de l’Alt Penedès i la seva diagnosi s’enviarà a tots els alcaldes de la comarca. A partir d’aquí, el Consell Comarcal serà qui haurà de gestionar i dinamitzar el debat territorial amb els alcaldes perquè, d’entre tots els camins municipals amb funció de carretera, consensuïn els tres prioritaris en què caldrà invertir per convertir-los en carretera.

La diputació té prevista una inversió en el conjunt de la comarca d’uns 3 milions d’euros fins l’any 2019, amb el convenciment que és prioritari millorar les vies de comunicació dins de la comarca.

En aquesta reunió amb alcaldes de l’Alt Penedès, el diputat Jordi Fàbrega també ha anunciat que es realitzaran obres de millora i eixamplament de 12 trams de carreteres de la comarca amb una longitud de prop de 60 km que no compleixen amb els requisits bàsics de seguretat pel que fa a la seva amplada. El projecte contempla ampliar aquests trams que no compleixen amb la normativa actual de carreteres, fins a un mínim de 6 metres d’amplada, que permeti la circulació i el creuament amb seguretat de dos vehicles de gran tonatge.

En aquesta trobada amb els alcaldes de l’Alt Penedès, Fàbrega ha informat també del nou programa d’ajuts als municipis que de la Diputació de Barcelona obrirà aquest mes de maig per a la millora i el manteniment de camins municipals.

D’acord amb la convocatòria, per poder rebre un d’aquests ajuts caldrà que els camins siguin d’ús públic i estiguin en un àmbit no urbà.  Així, cada Ajuntament podrà rebre un ajut, com a màxim de 50.000 euros, amb una previsió d’inversió a l’Alt Penedès d’un milió 300 mil euros en els propers tres anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: