Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cooperativa social Actua celebra 10 anys amb una xerrada i una exposició a Vilafranca

Enguany fa 10 anys que la cooperativa d’acció social Actua gestiona projectes educatius adreçats a infància i adolescència vulnerable. Per celebrar-ho han organitzat diferents activitats.

En el cas de Vilafranca es va organitzar a l’Escorxador una taula rodona amb el títol “L’educació secundària i segones oportunitats”, que va iniciar-se amb una xerrada amb el mateix títol que va oferir el mestre i psicopedagog Joan Girona.
Després de la presentació que va fer Montserrat Mallofré, ex Directora de l’EAP del Penedès, va ser el torn del xerrada i la posterior taula rodona en que van participar Joan Grasa, educador social del CRAE Toni Inglés, i Aurora Rovira, educadora social del Crae Vilobí.
Sonia Cruz, tècnica de la cooperativa Actua, va ser l’encarregada de moderar el debat. Explicava abans de començar què en el cas de Vilafranca, com passa generalment en les poblacions que acullen un Centre Residencial d’Acció Educativa, hi havia certes reticències. Cruz remarca que sovint és per desconeixement, i que en aquests moments el CRAE Toni Inglés està totalment integrat al teixit de la vila.
En aquesta dècada que fa que Actua treballa amb infants i adolescents en situació de risc, reconeixen que han canviat les problemàtiques i les maneres d’enfocar-les. Principalment els usuaris del CRAE per exemple s’han diversificat; i en aquests moments es potencia més la part educativa que l’assistencial.
Cruz explica que intenten que, en el centre, els infants se sentin el màxim possible en família. Acompanyant-los en el seu dia a dia fins els 18 anys, i després quan surten amb els pisos tutelats fins els 21.
A Vilafranca hi ha dos pisos tutelats, un per nois i un altre per noies. Pel que fa al CRAE Toni Inglés, acull uns 24 usuaris entre els 4 i els 18 anys, la majoria però es trobarien en la franja que va dels 10 als 12 anys.
En acabar, es va poder visitar l’exposició fotogràfica “ 10 Anys acompanyant. La mirada dels joves”, que està ubicada a la mateixa sala d’acte de l’Escorxador de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: