Divendres, 15 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU i PSC fan balanç del primer any de govern a Vilafranca

La cohesió social i la promoció de la ciutat han estat els principals objectius durant el primer any de pacte de govern a Vilafranca entre CiU i PSC

Avui fa un any exacte de les eleccions municipals, tot i que l’acord entre els dos partits no es va signar fins a finals de juny. Ahir l’alcalde Pere Regull, acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Francisco Romero i diversos regidors, feien balanç del pacte actual tot i que van recordar que es tracta d’una continuació del que ja van tirar endavant durant la meitat de l’anterior mandat. Regull va qualificar l’acord com a sòlid i raonat i va insistir que funciona al 100% perquè ha permès que a Vilafranca hi hagi una estratègia clara per tirar endavant els projectes més importants. També va explicar que els principals objectius s’han centrar en dos eixos: la cohesió social i la promoció de la ciutat. En el primer cas va recordar que s’han destinat 4M d’euros directament a Serveis Socials, però també va insistir que inclou molts altres àmbits. Pel que fa a la promoció de la ciutat va recordar que han intentat fer un model de ciutat que atregui ciutadans, però també empreses i comerços.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, va explicar que de moment els indicadors econòmics són força positius i que l’objectiu és sortir d’aquesta crisi amb noves oportunitats i amb un major benestar.

Pel que fa al pacte en sí, Regull va explicar que altres ciutats com Vilanova, Mataró, Terrassa i Girona s’hi han emmirallat i que, existeix un “model vilafranquí”.

També va repassar alguns dels projectes més importants que han tirat endavant durant aquest any com la urbanització de la llosa, l’aplicació de mesures mediambientals com el districte de calor a La Girada, la remodelació d’alguns carrers i la promoció de les fires i festes, que tenen un gran impacte econòmic a la vila. Regull també va destacar que tot plegat no hauria estat possible sense una gestió econòmica impecable, que ha permès reduir a un 40% l’endeutament del consistori.

Per últim també van explicar que aviat començaran a preparar els pressupostos per a l’any que ve perquè l’oposició també tingui més temps per fer les seves propostes.

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

03:45
Vilafranca opina
Enquesta al carrer - Mas Albornà
04:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
04:30
Esport comarcal
Futbol. La Granada - Òdena

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: