Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CNL promou l’ús del català als comerços de Vilafranca i Sant Sadurní amb un joc lingüístic

Un total de 78 comerços de Vilafranca i Sant Sadurní participen en el joc “Endevina-la”, que a través de jeroglífics vol promoure l’ús del català a les botigues.

El Consorci per a la Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, per mitjà dels serveis de català de Vilafranca i l’Alt Penedès i de Sant Sadurní, i 78 comerços de les dues poblacions posen en marxa el joc lingüístic “Endevina-la!”, que pretén promoure l’ús de la llengua catalana a les botigues d’una manera lúdica, engrescadora i que propiciï que la gent vagi als establiments comercials per participar-hi.
Eugènia Baqueró, del Consorci per a la Normalització Lingüística, explica que cada any fan algun tipus d’activitat relacionada amb els cursos de català i els establiments que participen com a voluntaris per la llengua. En aquesta ocasió però, han volgut fer alguna cosa més oberta a tota la ciutadania.
Cada establiment té exposat a l’aparador o a la porta un cartell amb un dels jeroglífics del concurs. El joc consisteix a resoldre el jeroglífic, entrar a la botiga i demanar una butlleta de participació, omplir-la amb la solució corresponent i deixar-la a la mateixa botiga. S’hi pot participar fins al 31 de maig.
A Vilafranca, l’”Endevina-la!” es duu a terme en 39 comerços col·laboradors del VxL. Hi ha establiments distribuïts per tots els barris. A Sant Sadurní, també es duu a terme en 39 comerços, en aquest cas associats a Som Sant Sadurní, i s’emmarca dins del Maig Gastronòmic.
El dijous 9 de juny, es farà el sorteig públic a la seu de l’associació de comerciants Som Sant Sadurní, per conèixer el nom de la persona guanyadora en aquesta població i donar-li el premi, que consisteix en un lot de productes de la terra cedit per un dels establiments col·laboradors.
Per altra banda, el dilluns 13 de juny, a les 11 del matí, al Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès es farà el sorteig públic per donar els premis als participants de la capital penedesenca. Un serà sortejat entre els qui encertin més jeroglífics, i l’altre entre tots els participants.
Un jeroglífic és un enigma que consta d’una pregunta o frase introductòria que s’ha de contestar o completar interpretant els símbols, les lletres o les paraules que hi ha dins d’un requadre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: